Skip to main content
Alle

Nordiske forbrugere ønsker moderne loyalitetsløsninger

By October 24, 2023October 26th, 2023No Comments

Nordiske forbrugere ønsker moderne loyalitetsløsninger

Loyalitetsprogrammer gavner både forretninger og deres kunder

Nordic Payment Report 2023 er netop udkommet og bidrager med en række interessante indsigter om betalingsvanerne i Norden. Rapporten fremhæver bl.a. en markant tendens, der peger på, at de nordiske forbrugere ønsker moderne, integrerede loyalitetsprogrammer. Deres engagement i disse programmer er desuden højere end nogensinde, hvilket er positivt for kundeloyaliteten. Med 9 ud af 10 nordiske forbrugere, der benytter loyalitetsprogrammer, er der derfor et stort potentiale i at imødekomme denne efterspørgsel.

"Cirka 9 ud af 10 nordiske forbrugere benytter loyalitetsprogrammer"

I Loyalty Key matcher vi på simpel vis denne efterspørgsel ved at nytænke kundeoplevelsen med innovative loyalitetsprogrammer. Vores programmer anerkender kundernes loyalitet automatisk via betalingskortet med cardlinked-teknologien, og programmerne er udtænkt, så de harmonerer med kundernes digitale livsstil. For forretninger, der ønsker at styrke deres kunderelationer og øge gensalget, er et partnerskab med Loyalty Key derfor en strategisk fordel.

Moderne loyalitetsprogrammer er nemlig gavnlige for både kunder og forretninger, og herunder kan du læse mere om, hvordan vores programmer har en række positive fællesnævnere med de konklusioner, der drages i Nordic Payment Report 2023.

Digitale forbrugere og fordele er fremtiden

Ifølge Nordic Payment Report 2023 er de traditionelle loyalitetsprogrammer, der giver belønninger gennem plastikkort eller manuelle stempler, under pres, da de ikke formår at omfavne de digitale muligheder, der i dag kan forbedre kundens købsoplevelse. Kunderne vil nemlig gerne have glæde af digital innovation, og når man kigger på deres syn på loyalitetsprogrammer, handler det i høj grad om at integrere betalingsløsninger, så købsbelønningerne opnås så nemt som muligt.

"7 ud af 10 forbrugere i Norden foretrækker deres belønninger registreret automatisk gennem betalingsmetoden"

I Loyalty Key har vi fra start satset på en automatiseret, digital løsning, som gennem partnerskaber giver forretninger mulighed for at udskifte forældede loyalitetsmetoder. Med cardlinked-teknologien og en app-orienteret tilgang, hvor medlemmerne tilmelder deres betalingskort, så de fungerer som fordelskort, tilbyder vi en simpel købsoplevelse med automatiske belønninger. Ifølge Nordic Payment Report 2023 resonerer det godt med, at 7 ud af 10 forbrugere i Norden foretrækker deres belønninger registreret automatisk gennem betalingsmetoden.

Loyalitetsprogrammets kunderejse skal indtænkes på tværs af butikker og webshops

Nordic Payment Report 2023 belyser den negative effekt, det har, når loyalitetsprogrammer ikke fungerer på tværs af både online og offline platforme.

I Loyalty Key har vi taget denne udfordring op. I stedet for at se online og offline som separate enheder, betragter vi dem som komplementære aspekter af kundeoplevelsen. Det betyder, at vores loyalitetsprogrammer med udgangspunkt i cardlinked-teknologien tilbyder en sammenhængende kunderejse, uanset hvor købet foretages. Det sikrer, at kunderne oplever samme bekvemmelighed og modtager de samme fordele, uanset om de handler i en fysisk butik eller online.

Vores programmer imødekommer ikke blot kundernes adfærd. På grund af programmernes digitale opsætning tillader de også forretningerne at indsamle værdifulde data og indsigter i kundernes adfærd og præferencer. Vi tilbyder derfor et informationsrigt dashboard til vores partnerforretninger, hvor de kan følge deres omsætning og udforske, hvordan deres kundegruppe er sammensat ift. geografi, alder og køn. Indsigter som disse er værdiskabende, da forretningerne løbende kan inddrage dem, når de vurderer og prioriterer tiltag i relation til deres salgs- og marketingstrategier.

Forbrugertilfredsheden og effektiviteten stiger, mens omkostningerne falder

Ud over den positive betydning et moderne loyalitetsprogram har for kunderne, belyser Nordic Payment Report 2023 også potentialet for at spare på ressourcerne hos forretningerne. En investering i et moderne loyalitetsprogram, som et partnerskab med Loyalty Key er, er nemlig ikke kun en investering i kunderelationer, men også en nem vej til større omkostningseffektivitet.

Vores løsninger fjerner behovet for separate systemer og manuel datahåndtering i den enkelte forretning, hvilket kan reducere driftsomkostningerne. Med en mere automatiseret tilgang til loyalitetsprogrammer kan forretninger nemlig frigøre ressourcer, forbedre kundeindsigt og dermed skabe mere målrettede og omkostningseffektive marketingstrategier.

Med næsten 9 ud af 10 forbrugere i Norden, der benytter loyalitetsprogrammer, sikrer denne effektivitet ikke kun forretningernes konkurrenceevne, men den forbedrer også kundetilfredsheden gennem mere målrettede tilbud og belønninger. Det er alt sammen med til at skabe en positiv effekt på forretningernes bundlinje.

Ønsker du at tilbyde de fordele, som forbrugerne efterspørger?

Loyalty Key går forrest i udviklingen af danske loyalitetsprogrammer efter de tendenser, som påpeges i Nordic Payment Report 2023. Ved at imødekomme forbrugernes ønsker og den digitale udvikling i samfundet tilbyder vi løsninger, der også giver forretningerne mulighed for at opnå højere kundeloyalitet.

Gennem et partnerskab med Loyalty Key kan din forretning nemt give kunderne det, de, ifølge Nordic Payment Report 2023, efterspørger. Læs mere om et partnerskab her

Læs mere i Nordic Payment Report 2023, hvor du finder afsnittet om loyalitetsprogrammer på s. 32-33, via linket herunder.

Nordic Payment Report 2023