Skip to main content
AlleLoyalty Key Point

Loyalty Key Point #4

By January 4, 2022June 23rd, 2023No Comments

#4 Gør dine loyale kunder til brandambassadører

To piger, der griner og kigger på en mobil, mens de drikker gule drinks

93 % stoler mest på anbefalinger fra venner og familie

Med Loyalty Key Point #4 viser vi, hvordan den personlige relation, du opbygger til dine kunder, faktisk samtidig er en investering i nye. Dine loyale kunder kommer nemlig til at fungere som dine brandambassadører, når du belønner dem. Det bånd, du har knyttet til dem, bliver til word-of-mouth marketing – en af de mest troværdige former for markedsføring, der findes.

Hvorfor er word-of-mouth vigtigt?

Vi lever i en mere og mere digitaliseret verden, hvor vores hverdag består mindre af fysisk post og papirer og mere af e-mails og online skemaer. Den udvikling har også haft sin indflydelse på marketing, som i dag i langt overvejende grad består af online markedsføring i form af SEO, SEM, SoMe, podcasts og meget mere. De ældre former for markedsføring eksisterer dog stadig, og mens aviser og nyhedsmedier i stigende grad læses på hjemmesider, så fortæller vi stadig om vores positive oplevelser med et brand til andre via god gammeldags tale – word-of-mouth marketing. Og hvad stoler vi mest på: nyhedsbreve og bannerreklamer eller en anbefaling fra vores bedste ven?

Det vigtige ved word-of-mouth marketing er ikke indholdet, ordvalget eller tonen. Det vigtige er, hvem det kommer fra. Undersøgelser viser, at helt op imod 93 % af forbrugerne vælger venner og familie som det, de stoler mest på, når de får anbefalet et produkt. På andenpladsen kommer anmeldelsessider på 91 %, og helt nede på 38 % kommer klassiske reklamer (MarketingCharts.com, 2020). Vi stoler altså helt generelt mest på andre forbrugere – og særligt dem, vi kender i forvejen. Det kan udnyttes, hvis en virksomhed ønsker flere kunder i sin forretning. Det kræver selvfølgelig, at produktet i første omgang er anbefalelsesværdigt, men det bliver også en hel del nemmere med en smart designet loyalitetsløsning. Undersøgelser har nemlig vist, at omkring 73 % er mere villige til at anbefale et brand, der er en del af et godt loyalitetsprogram (The 2016 Bond Loyalty Report, 2016).

Skab brandambassadører med cardlinked-teknologi

Normalt er opskriften meget enkel: Du forsyner kunden med et godt produkt, og så klarer de resten. Vi anbefaler nemlig gerne vores køb til andre, så længe købsoplevelsen er positiv. Med Cardlinked-teknologi bliver incitamentet til at anbefale produktet dog endnu større. Her får kunderne nemlig en ekstra belønning, hver gang de handler – og de bliver mindet om det. Det skaber en positiv oplevelse ved hvert eneste køb, og det sker helt automatisk, uden kunden skal finde medlemskort eller rabatkuponer frem.

Cardlinked er med til at tiltrække kunder, der måske havde valgt et andet sted, hvis det ikke havde været for fordelene hos den tilmeldte partner. Men Cardlinked hjælper også med at fastholde de kunder, der måske ikke engang vidste, at de fik fordele i netop den forretning. Og frem for alt skaber Cardlinked kontinuerligt positive købsoplevelser. Det konverterer loyale kunder til brandambassadører, der giver den tilmeldte forretning verdens mest troværdige markedsføring.

I Loyalty Key Point #2 berørte vi, hvordan en investering i kundeloyalitet ofte er bedre givet ud end en investering i generering af nye kunder. I #3 fremhævede vi muligheden for og vigtigheden af at kunne skabe en personlig relation til sine kunder. Nu har du set, hvordan den personlige relation faktisk ER en investering i nye kunder. I femte og sidste Key Point fortæller vi, hvordan du kan bruge Cardlinked til at lære dine kunder og deres købsadfærd bedre at kende og bruge det aktivt i din markedsføring.